Anne Vinter forlader Levende Lokalsamfund

I april fortalte Anne, at hun træder ud af samarbejdet. Herunder kan du læse hendes begrundelse – og min reaktion.

Annes exit

For godt et år siden inviterede Ditlev mig ind som partner i Levende Lokalsamfund. Jeg sagde ja – og det har jeg ikke fortrudt. Ditlev er både klog, sjov og inspirerende, og vi udviklede gode kursusforløb sammen. Værdsættelse herfra.

Så det er med noget mismod jeg har besluttet at forlade Levende Lokalsamfund, for at kunne koncentrere mig om mit eget primære fokus i Den Grønne Omstilling, nemlig “Bæredygtig tekstilfiber”.

Produktion og -forbrug af tekstiler på verdensplan optager 15% af vores samlede C02 udledning. Tekstil er ikke noget vi taler særlig meget om – endnu.

Hvad med dig?  Bruger du tekstil i din hverdag? Ja, det gør du, for det gør vi alle!

Jeg har valgt at slå mig på tre tekstilfibre, primært rettet mod beklædning:

  • uld – jeg spinder, plantefarver, væver og strikker
  • hør – jeg sår, høster, bereder, spinder, farver og væver med hør
  • brændenælde – er endnu på researchstadiet

– og så reparerer jeg mit tøj, jeg syr om, bruger hvad jeg får foræret og går i genbrugsforretninger.

Se min profil på fibershed.dk. Jeg håber på at kunne blive medskaber af en dansk bæredygtig tekstilfiber festival.

For snart mange år siden læste jeg, at rumvæsnet Alf skulle have sagt: “Jorden er ikke som en pizza. Du kan ikke bare ringe og bestille mere”.

Vi kan alle gøre lidt i relation til at udlede mindre C02. Nedsætte vores forbrug, uden at behøve at savne. Få dækket vores behov – men ikke vores begær, det er endeløst.

Med ønsket om alt godt til Levende Lokalsamfund siger jeg hermed tak for denne gang.

Anne

Anne og Ditlev, maj 2021.

Ditlevs reaktion

Oftest råder jeg mennesker til at følge deres hjerte og drage omsorg for deres ressourcer. Vi kan ikke det hele. Med valg følger fravalg. I det lys har jeg stor forståelse for Annes beslutning.

Samtidig er jeg sorgfuld over beslutningen. Som underviser har jeg mistet en værdsat kollega. Som udvikler af lev-og-lær kurser har jeg mistet en dynamisk og vidende sparringspartner.

Fejring

Det er møgærgerligt da Anne og jeg lykkedes godt med de skibe vi satte i vandet. Først og fremmest de to kurser; Fællesskab, samarbejde og ledelse og Omstil dit liv og lokalsamfund, som vi lavede i efteråret 2021. Her er der tre ting som det er værd at fejre:

Sorg

Det der gør mig sorgfuld, er at skulle sige farvel til en værdsat legekammerat og partner. Vi havde et samarbejde der var let, legende og lærende. Som jeg oplever det, blev ingen af os forslåede af de kanter vi mødte undervejs.

Omstil dit liv og lokalsamfund tændte en glød hos to kursister, der gav dem lyst til at investerer tid og penge i Levende Lokalsamfund, og måske blive fremtidige partnere i virksomheden. Desuden var vi i fuld gang med at planlægge Grøn Omstilling og Projektledelse, der skulle afholdes over fem weekender i vinterhalvåret.

Mulighederne er der fortsat, men jeg mistede også momentet, da der skal være to til at løfte de mange opgaver . Mens jeg slikker min sår og kigger efter en – eller flere nye – legekammerater, vil jeg ønske Anne held og lykke med dansen og tekstilfibrene, i det som Anne så smukt omtaler som hendes livs aften. Tak for samarbejdet!

Ditlev Nissen, maj 2022

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.