Levende Lokalsamfund vender tilbage til arnestedet

For 25 år siden blev Levende Lokalsamfund stiftet i Christiania under navnet Utopiske Horisonter. Frem til 2006 havde virksomheden adresse i fristaden. Siden hen havde den adresse på Christianshavn, i Køge og Permatopia.  Fra 1. maj 2021 vendte Levende Lokalsamfund tilbage til Christiania.

Christiania frem for Permatopia

Der er tre grunde til at virksomheden vender tilbage til arnestedet:

  1. Kærlighed: Anita, min kæreste og jeg var så privilegerede, at vi kunne vælge om vi ville bo i Permatopia eller Christiania. Valget faldt på Christiania hvor vi har et skønt hus direkte ud til søen. Desuden har vi begge og stærke sociale relationer i Fristaden.
  2. Familie: En af mine døtre, hendes mand og to børnebørn bor på den anden side af søen. Min anden datter bor i Ørestaden med hendes tre børn. Og min søn er just flyttet tilbage til København efter fem års studier i Århus.
  3. Sorg: I Permatopia fik jeg to gange fællesskabets nej til projekter, som jeg brændte for. Begge gange blev jeg ramt af en sorg over at få afvist strategier og indsatser, som jeg troede på kunne udvikle Permatopias vision og potentialer, til glæde for fællesskabet og de globale udfordringer. Naturligvis var projekterne et sted, hvor jeg og andre kunne udfolde vores drømme og potentialer.

Farvel til Permatopia

I det lys var det ikke svært at fravælge Permatopia. På trods af øjeblikke af kaos og et utal af afvisninger helt sikkert følger med at bo i Christiania. Selv om sorgen indgår i begrundelsen, tænker jeg tilbage på Permatopia med stor glæde og taknemlighed! For alt det jeg har lært, samt de mange gode venskaber, møder, børn, samarbejder, grøntsager, fællesspisninger og meget andet. Så tak for syv spændende år, først som ansat fællesskaber i 2014-2015 og senere som medlem af og beboer i Permatopia. Held og lykke på den videre rejse.

Goddag til Christiania

Nu er jeg tilbage i Christiania, hvor jeg kysser med min dejlige kæreste i huset ved søen. Jeg ser mine børn og børnebørn oftere og mere spontant, end jeg har gjort de ti foregående år.

Jeg arbejder på halvtid som sekretær på Christianias Byggekontor. Laver skræddersyet opgaver for tidligere og nye kunder, samtidig med at jeg er på udkig efter en eller flere nye partnere, der vil være med til at arbejde for Levende Lokalsamfunds vision og mission. Sidst men ikke mindst er jeg lokomotivet i udviklingen af Den Grønne Markedsplads.

Selv om jeg endnu ikke har en plan for festligholdelsen, så er det et godt sted at skulle fejre Levende Lokalsamfunds 25-års jubilæum.

Bæredygtige lokalsamfund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.