Et fællesskab af fællesskaber – workshop

Bjergets Permakultur Festival, 3.-6. august 2023

Vi skal forbinde vores fællesskaber, så det styrker det økonomiske, regenerative og læringsmæssige samspil på tværs af vores fællesskaber! Vi skal trække fremtiden ind i nutiden og skabe nye institutionelle og økonomiske strukturer, med afsæt i vores hverdagsliv, lokalsamfund og tankerne om et regenerativt samfund.

Den lokale valuta på Christiania, kurserne Spring ud af Pengeskabet og Grøn Lokaløkonomi Nu, Det Fælles Bedste, Grøn Lokal Økonomi og Grøn Markedsplads er nogle af de økonomiske fællesskabsprojekter jeg har været involveret i siden 1996.

Drømmen var, og er, et gensidigt udviklende samarbejde på tværs af fællesskaber. Flotte virksomheder er groet i fællesskaberne! Det er skønt og godt, men vi skal et skridt videre. Vi skal skabe bioregionale økosystemer der har afsæt i vores hverdagsliv, lokalsamfund og drømmen om et regenerativt samfund.

Om workshoppen

Workshoppen undersøger tre temaer ved brug af oplæg, samtaler og øvelser:

  1. Hvad er fællesskabernes og vores bevægelses rolle i den store omstilling?
  2. Mange grupperinger om den samme grundtanke – i et fælles projekt
  3. Kortlægning af lokalsamfundets ressourcer.

I workshoppens spirekasse er der spirer med finansiel permakultur, regenerativ tænkning, grønne markedspladser, lokale arbejdspladser, kooperativ organisering, energifællesskaber, lokalisering, kursuscentre, kultur, lokalt demokrati, bioregioner, social værdighed og retfærdighed samt kærlighed til mennesker og natur.

Workshoppen faciliteres af Ditlev Nissen fra Levende Lokalsamfund. Ditlev har faciliteret udviklings- og læringsprocesser i økosamfund, bo- og miljøfællesskaber siden 1997.

Workshoppens uddelingskopier


Nysgerrig? Så læs om Grøn Markedsplads, der er workshoppens inspirationskilde. Samt Ditlevs erfaring med lokaløkonomi der skaber lokal udvikling.


Praktisk information

TID: 3.-6. august 2023

STED: Bjergets Permakultur Festival

PRIS: Se hjemmesiden

TILMELDING: Bjergets Permakultur Festival.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.