25-års jubilæum

I 1997 stiftede jeg Utopiske Horisonter. Navnet kom fra fremtidsværkstedet, der handler om visioner, søge det fælles og gøre drømme til virkelighed. Metoden tændte håb og skabte en ny retning for mange deltagere. Hos mig begynde et før om demokratiske fornyelse at spire.

I de år boede jeg på Christiania. Var aktiv i LØS, Landsforeningen for Økosamfund, og blev godkendt som underviser i Center for Konfliktløsning. Christiania, Konfliktløsning og Økosamfund var mine læremestre.

Den lokale og globale økosamfundsbevægelse blev en kuvøse, hvor jeg lærte kolossalt meget – bæredygtighedshjulet, grøn lokaløkonomi og meget mere. Jeg fik opgaver i bofællesskaber, økosamfund og grønne virksomheder, blandt andet Svanholm, Friland og Klima & Beskæftigelse.

I 2006 flyttede jeg fra Christiania. Virksomheden skiftede navn til involvering.nu i håb om at blive lidt mere kommunal 🙂 Efter fem år som formand for LØS var det naturligt at skifte navn til Levende Lokalsamfund. Individuel trivsel og fælles handlekraft blev sammen med høj livstilfredshed, lav miljøbelastning og lokal udvikling, de centrale pejlemærker.

Bæredygtige lokalsamfund

For et år siden flyttede jeg efter tre år i bo- og landbrugsfællesskabet Permatopia tilbage til Christiania. Fristaden har på mangfoldige måder bidraget til det jeg har lært. Som TAK skriver jeg i løbet af efteråret nogle korte artikler til Ugespejlet, om noget af det jeg finder værdifuldt.  

I anledning af jubilæet holder jeg tre foredrag i Kultur Caféen. Om økosamfund, sociokrati og lokaløkonomi. Første gang er torsdag den 1. september kl. 20 på Christiania. Her fortæller jeg om 29 Berigende År i Økosamfundsbevægelsen. Foredragene er gratis. Alle er velkommen!

Fredag den 25. november fejrede jeg dagen sammen med nye og gamle kunder, samarbejdspartnere, venner og familie til reception i Kultur Caféen på Christiania. Se billeder og en lille film fra en fantastisk fejring.

2 Comments

 1. Jane Kruse

  Kære Ditlev
  Tak for det store arbejde du gør.
  Gode hilsner fra os på Folkecenter
  Jane

  • Ditlev Nissen

   Tak Jane!
   Håber alt er vel på Folkecenteret.
   Her en lille hilsen fra en fantastiks fejring den 25 november.
   Mange hilsner
   Ditlev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.