Lokale valutaer bør indgå i den kommende økonomisk genopretning

Når coronavirus-krisen har lagt sig, skal vi i gang med en økonomisk genopretning, samtidig med at vi skal indfri klimalovens mål om 70 % reduktion af Danmarks CO2 aftryk inden 2030.

Lokale valutaer er et finansielt værktøj der kan hjælpe os med at skure op for det lokale og ned for det globale, med det formål at få mødt menneskelige behov på måder, der er mere skånsomt overfor naturgrundlaget.

Lokale valutaer kan bidrage til omstillingen til bæredygtige samfund.
Der er mere end 5.000 lokale valutaer i verden.

Lokale valutaer er ikke ’løsningen’, men en af mange metoder der kan hjælpe os med at genoprette samfundets økonomiske aktivitet på måder, så vi ikke ødelægger mulighederne for de kommende generationer.

I det lys vil jeg opfordre Alternativet til at genfremsætter partiets forslag til folketingsbeslutning om mulighed for lokale valutaer.

Når jeg ser på hjemmesiden BETAL MED DJURS, er det mit indtryk, at befolkningen og lokalsamfundene på Djursland er klar til at indføre en lokal valuta i deres region. Derfor bør regeringen og Folketinget fortsætter bølgen af samfundssind, så vi kan indfri intentionerne i klimaloven om 70 % reduktion CO2-aftryk.

Vil du vide mere, holder jeg foredrag om lokale valutaer. Desuden har jeg skrevet og oversat flere artikler om emnet.

Grønne hilsner

Ditlev Nissen, Levende Lokalsamfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.