FOREDRAG: Fællesskab og Konflikter

Når konflikter lever uden at der tages hånd om dem, kaster de skygger og danner barrierer – mistillid opstår, relationer bliver anspændte og fællesskabet drænes for energi. 

Foredraget giver et værktøj til at forstå, hvad der er på spil når destruktive konflikter præger samarbejde og fællesskab. Og det giver inspiration til, hvordan forskellige typer af konflikter kan håndteres, så deres energi bliver en drivkraft til fællesskab, udvikling og mere ærlige forhold.

Intet fællesskab er nogensinde brudt sammen pga. mangel på solceller eller komposttoiletter. Men mange er gået i småstykker, når der manglede tillid.

Karen Litfin: Ecovillages – Lessons for Sustainable Community

Vil vi leve vores drømme, udfolde fællesskabets potentialer og bidrage til den omstilling, som verden så voldsomt kalder på, bliver vi nødt til at møde fællesskabets konflikter med mod og visdom. Visdommen har vi fra blandt andet Gandhi, Mandela og Else Hammerich/Center for Konfliktløsning. Modet kommer indefra os selv – fra tilliden til, at vi i bund og grund vil hinanden det godt.


Foredraget holdes af Ditlev Nissen, der har en fortid som underviser og konsulent i Center for Konfliktløsning. Ditlev har faciliterede konflikthåndterings- og udviklingsopgaver i økosamfund, bofællesskaber og inden for det grønne område siden 1997.


Praktisk information

TID: Torsdag den 30. marts kl. 19.30 – 21.30

STED: Kultur Caféen i Christiania – Kultur Caféen ligger i Loppebygningen, lige ved indgangen på hjørnet af Prinsessegade og Bådsmandsstræde.

PRIS: Gratis – frivillige donationer er velkomne!

TILMELDING: Send en mail til ditlev@levendelokalsamfund.dk eller tilmeld dig begivenheden på Facebook.

ONLINE: Foredraget holdes online torsdag den 27. april kl. 20-22


Når vi er konfliktsky, gør vi konflikten værre. En klog kvinde gav os redskaberne til at være uenige på den fede måde. Else Hammerich, dansk konflikthåndterings moder er død, men hendes lære lever videre. Den handler ikke om eftergivenhed, men om den dybe konfrontation.

Læs eller lyt til Zetlands glimrende artikel om konflikthåndtering.Er ligeværdighed, gennemsigtighed og effektivitet betydningsfulde værdier i dit fællesskabs eller din virksomheds møde-, beslutnings- og organisationsprocesser?

Online-foredrag om sociokrati, torsdag den 23. marts kl 20


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.