Fællesskab og Konflikter – workshop

Konflikter er tilværelsens udfordring til mennesker og organisationer. Konflikter fører til forandringer og forandringer fører til konflikter. Det stof konflikter er lavet af, er altid til stede, når mennesker skaber, samarbejder og organiserer.

Tager vi hånd om konflikterne, kan deres energi omdannes og blive til en drivkraft der styrker fællesskab, udvikling og mere ærlige forhold.

Tager vi ikke hånd om dem, begynder konflikterne at kaste skygger og danner barrierer. Med tiden kan det føre til mistillid, anspændte relationer og at fællesskabet drænes for energi. Det kan føre til knuder der giver ondt i maven og som kan være svære at løsne.

Konstruktiv konflikthåndtering kommer ikke af sig selv. Det er en kompetence der skal læres og trænes – igen og igen – med afsæt i fællesskabets daglige samarbejdsrelationer.

Intet fællesskab er nogensinde brudt sammen pga. mangel på solceller eller komposttoiletter. Men mange er gået i småstykker, når der manglede tillid.

Karen Litfin: Ecovillages – Lessons for Sustainable Community

Workshoppen udforsker hvad der sker når destruktive konflikter præger samarbejde og fællesskab. Og den giver inspiration til hvordan konflikter kan håndteres, så deres energi bliver en drivkraft til fællesskab, udvikling og mere ærlige forhold.


Workshoppen faciliteres af Ditlev Nissen, der har en fortid som underviser i Center for Konfliktløsning. Ditlev har faciliteret konflikthåndterings- og udviklingsopgaver i økosamfund, bo- og miljøfællesskaber siden 1997.


Praktisk information

TID: 3.-6. august 2023

STED: Himmelbjergets Permakultur Festival

PRIS: Se hjemmesiden

TILMELDING: Se hjemmesiden.

KOMPENDIUM: Download


Når vi er konfliktsky, gør vi konflikten værre. En klog kvinde gav os redskaberne til at være uenige på den fede måde. Else Hammerich, dansk konflikthåndterings moder er død, men hendes lære lever videre. Den handler ikke om eftergivenhed, men om den dybe konfrontation.

Læs eller lyt til Zetlands glimrende artikel om konflikthåndtering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.