Sociokratiske ressourcer

Her finder du links til præsentationer, artikler og hjemmesider, som inspirerer mig i mit virke som underviser og facilitator.


I juni 2020 inviterede Sociocracy for All til on-line konferencen Many Sectors – One World. Siden har de gjort præsentationerne tilgængelige for alle der er interesseret i sociokrati. 

Særligt to af præsentationerne fik mit hjerte til at juble. Den første er fra et bofællesskab under etablering, der deler ud de indsigter de har gjort sig i brugen af sociokrati, mens de er i gang med at designe deres kommende fællesskab. Den anden er fra Holma Folkhögskola, der fortæller om hvordan de integrerer sociokrati og permakultur i helhedstænkende og praksisbaseret undervisning. Begge præsentationer er på engelsk. 


Bofællesskab bruger sociokrati fra projektets begyndelse

Treehouse Village Ecohousing er det første bofællesskab der etableres på Canadas østkyst. Bofællesskabets første beslutning kan muligvis vise sig at være dens bedste – at vælge sociokrati som den måde de organiserer sig og træffer beslutninger på. 

Cate de Vreede og hendes mand er blandt bofællesskabets stiftende medlemmer. I præsentationen fortæller Cate om deres vigtigste indsigter i brugen af sociokrati, mens fællesskabet designer deres fremtidige fysiske og sociale samfund.

Deres on-line samspil med en af konsulenterne fra Sociocracy for All, har ligheder med det jeg omtaler i casen om det lærende fællesskab.

Se præsentationen her.


Integrert sociokrati og permakultur undervisning på en højskole

Hvordan kan vi integrere sociokrati med permakultur design, så vi får tingene gjort effektivt og bæredygtigt, samtidig med at vi tilegner os ny læring? 

Andreas Jonsson er permakulturdesigner og lærer. Efter en nomineringsproces faldt valget på ham som skoleleder på Holma Folkhögskola. Skolen drives ude fra sociokratiske og permakulturelle principper, og har omkring 200 studerende i løbet af et år.

Se præsentationen her.