Levende lokal og social økonomi

Workshop: Sæt gang i den lokale økonomi

Lokalsamfund der omstiller til bæredygtige bo- og livsformer åbner for værdiskabende muligheder inden for virksomhedsliv, velfærdsløsninger og ressourcebesparelser. Udgangspunktet er den omstilling der allerede sker i lokalsamfundet og lysten til at skabe endnu flere bæredygtige løsninger

Workshoppen arbejder med, hvordan lokalsamfundet, med afsæt i de stedbestemte ressourcer, kan igangsætte en udvikling der har kurs mod en resilient og bæredygtig udvikling. Udgangspunkt er 1) den lokale virkelighed, 2) inspiration fra den globale omstillingsbevægelse, 3) lokale værdiskabende muligheder og 4) en aktiv støtte fra lokalsamfundet.

Der arbejdes med følgende virkemidler: Tillid til hinanden og troen på det lokale. Tilvalg af lokale ressourcer og kompetencer. Sociale og kooperative virksomheder. Komplementære (lokale) valutaer. Lokale udviklings- og investeringsfonde. Samarbejdsprocesser der afdækker og udvikler de værdiskabende muligheder.

Varighed: 4 timer, gerne en weekend.

Grøn lokal økonomi

The Guardian bragte den 28. juni 2016 artiklen How community currencies could help rebalance our economy. Meget informativ med mange gode links.