Et forløb over to dage der stiller spørgsmålet: Hvordan indretter vi fællesskabet, så vi styrker det, vi synes er værdifuldt? Mellem første og anden udviklingsdag arbejder beboeren/medarbejderne med de temaer der er relevante for at udvikle det værdifulde.
Formålet med første udviklingsdag
- Undersøge, hvilke værdier der udspringer af vores indretning, og den måde vi har organiseret os på. Det kunne handle om bæredygtighed, pengestrømme/økonomi/prioriteringer, strukturer, ansættelsesforhold, demonstrationssamfund, individet og det private vs. fællesskabet.
- Se på vores indretning i helikoptersyn. Vi graver os ikke ned i den enkelte sag, men bevæger os fra det konkrete til det principielle.
- Tilvejebringe grundlag for beslutninger omkring den måde, vi ønsker at indrette os på i fremtiden.
- Benytte møde- og samtaleformer, hvor alle kommer til orde, og hvor vi taler med dem, vi sædvanligvis ikke taler med.
Formålet med anden udviklingsdag
- Se på, hvad vi kan ændre/udvikle i den sociale og økonomiske indretning, så vi fremmer et givende fællesskab, som mange har lyst til at bidrage til.
- Udforske dilemmaer og holdningsforskelle og afdække eventuelle konflikter – går man direkte til løsningerne uden udforskning, er erfaringen, at problemerne og konflikterne lever videre, blot i anden form.
- Udarbejde konkrete forslag og prioriteringer, der kan bringes frem til de relevante beslutningsfora, fx fællesmøde og/eller generalforsamling.