Åbent kursus: Lokal økonomisk udvikling

En weekend om virkelyst, jobskabelse og udvikling af lokale økonomier. Mange har lyst til at være med i et fællesskab og mange bor allerede i fællesskaber med fokus på lav miljøbelastning og høj livskvalitet. Vi ser på erfaringer fra eksisterende fællesskaber, på lokale valutaer, cirkulær økonomi og lokale udviklingsråd. Og på hvordan økosamfund og andre omstillingsinitiativer kan blive knudepunkter i bioregionale netværk, der kan bidrage til udviklingen af en grøn lokaliseret og bæredygtig økonomi.

Kurset er en del af kursusrækken Lær i økosamfund – fire weekender med fire dimensioner af bæredygtighed i fire danske økosamfund. Kurset afholdes den 11.-13. november 2016 i Ananda Gaorii Læringscenter i Odsherred

Tilmelding HER –  Landsforening for Økosamfunds hjemmeside.


PROGRAM lokal økonomisk udvikling

Fredag 
19.00: Velkomst 

19.15: Hvad penge er, og hvad penge de burde være v. Mads Palsvig, en tidligere investeringsbankmand, som har vendt ryggen til finansverden. Han afslører ikke kun, hvad der foregår, han forsøger også at vise en ny og bedre vej fremad.

20.00: Fra Andelsbevægelsen 1866 til en ny grøn og bæredygtig økonomi v. Niels Aagaard, fmd. for Landsforeningen for Økosamfund.

Lørdag
9.30: Brunch i Egebjerg Landsbyvirksomhed

10.00: Velkomst v. Morten Hylleberg, Egebjerg Landsbyvirksomhed www.egebjerglandsbyvirksomhed.dk

10.15: Udvikling af lokale økonomier – med eksempler fra Andelssamfundet i Hjortshøj, omstilling på Djursland samt Nørrebro som byudvikling v. Niels Aagaard

11.15: Besøg i CanAltRedesign – en socialøkonomisk virksomhed, som genbruger tøj, telte, lynlåse og anvender alle mulige former for materialer til at lave nyt tøj, tasker, bælter osv. www.canaltredesign.dk.
Besøg i Sidinge gårdbutik & frugtplantage, som producerer juice, marmelade mm, som sælges i mere end 200 butikker (helsekost) i Danmark og Tyskland. www.Sidinge.dk

13.00: Frokost

14.00: Lokale valutaer v. Ditlev Nissen, www.LevendeLokalsamfund.dk

16.30: Ejerskabsmodeller og hvordan de påvirker det sociale v. Ditlev Nissen

17.30: Kooperation, fællesskab og det individuelle – hvordan bringer Anada Marga bevidsthed og udvikling ind i et felt præget af nye værdier v. Dada Krsnasevananda

20.00: Hvordan har vi det med penge? Hvad gør det ved vores relationer? Oplæg til samtale v. Ditlev Nissen

Bæredygtighedshjulet

Søndag
9.00: Sociale iværksættere fra danske økosamfund deler deres erfaringer. 

10.15: Hvad kan andre lære af disse erfaringer?

11.30: Projektudvikling – deltagerne får sparring på deres egne projekter.

13.00: Frokost

13.45: Afrunding

14.30: Kurset slutter.


Det praktiske

Kurset vil blive afholdt på Ananda Gaorii Ashram, vores 10 hektar store retreat, læringscenter og økologiske gård i Vig, ca. 1 time fra København i smukke landlige omgivelser.

Overnatning/medbring
Ananda Gaorii har sovesale til mænd og kvinder med senge. Vi renoverer for øjeblikket, så der er ingen private værelser til rådighed. Vi har også telte, eller du kan medbringe dit eget. Deltagere bedes bringe deres eget lagen og sovepose. Jakke og sweatre tilrådes også.

Pris

  • 900 kr. for normal indkomst
  • 500 kr. for lavindkomst (Lavindkomst omfatter: Studerende, dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, folkepensionister, førtidspensionister og efterlønnere. Bemærk: Medlemsskab af ”LØS” (Landsforeningen for økosamfund) får rabat på 100 kr. i begge indkomstgrupper.)

Tilmelding HER – Landsforening for Økosamfunds hjemmeside.
Efter tilmelding vil du modtage en faktura.

Find vej
Tog til Holbæk kører hver halve time fra Københavns Hovedbanegård. Fra Holbæk station er der en halv time til Vig med lokaltog eller bus. VI kan hente jer på Vig station. Adresse til gps: Holbækvej 56, 4560 Vig.

Forespørgsler
Dada Krsnasevananda: Mobil: 7188 1273, Fastnet: 4731 4731, Email: krsnasevananda@gmail.com