Ny partner i Levende Lokalsamfund

Anne Vinter er fra 1. maj 2021 blevet partner i Levende Lokalsamfund. Annes og mine veje har krydsede hinanden mange gange siden vi mødtes første gang for 10-12 år siden. Vi har arbejdet sammen om flere projekter, hvor resultatet hver gang har været personligt nærende og fagligt berigende, samtidig med at vi indfriede de fælles mål.

Anne Vinter.

De sidste år har jeg flere gange erfarede, hvor berigende det er at arbejde sammen med nogen, der har levet og arbejdet i økofællesskaber i mange år. Fordi vi har den samme dybe kulturelle forståelse af “det gode samarbejde”, hvor der er plads til hinandens styrker, svagheder og forskelligheder. Hvor vi mødes om det faglige og har tid til at dele hvad er der sket i vores liv siden sidst. Hvor konsensusbeslutninger gror naturligt ud af den kollektive intelligens, der udfoldes på møderne.  

De kvaliteter oplevede jeg i efteråret, hvor Anne faciliterede en Dragon Dreaming proces i et projekt vi var i gang med at udvikle. Anne åbenbarede nogle ting der gjorde, at det føltes rigtigt at spørge hende, om hun havde lyst til at blive partner i Levende Lokalsamfund. Anne svarede ja, – og vi havde endnu en frugtbar Dragon Dreaming proces, hvor vi undersøgte de drømme og muligheder, vi hver især så i partnerskabet. 

I det lys er det en glæde at byde Anne velkommen som partner i Levende Lokalsamfund.


Anne Vinter har ordet

Ditlev har inviteret mig til at være partner i Levende Lokalsamfund. Det er en stor glæde for mig. Siden 1972, hvor “Grænser for vækst” udkom, har jeg været optaget af og engageret i hvordan jeg kunne bidrage til, at mennesker lever et godt liv uden at overforbruge klodens ressourcer. 

Professionelt har jeg beskæftiget mig med mennesker og udviklingsprocesser, dels personlige indre udviklingsprocesser, dels udviklingsprocesser i samspil med andre. Hvor forunderligt det end kan lyde, er det vores egen måde at tænke på, der er den største udfordring i relation til at skabe de samfundsmæssige rammer, der er nødvendige for at alle mennesker på kloden kan leve et bæredygtigt og tilfredsstillende liv. De teknologiske løsninger findes!!

Eftersom jeg er født i 1952 har jeg et langt livs erfaringer, dels fra kollektiver, storkollektivet Svanholm, kollegiale fællesskaber, uddannelsesinstitutioner og ikke mindst lokalsamfundet Fejø, hvor jeg har boet de sidste 23 år af mit liv. Uddannelsesmæssigt er jeg folkeskolelærer, mindfulness lærer, permakultur designer og kropsorienteret psykoterapeut.


Hvor er vi i processen

Ditlev har drevet Levende Lokalsamfund siden 1997. Anne har været med fra 1. februar 2021. Vi er godt i gang med at lære hinanden at kende og lære af hinandens kompetencer og erfaringer. Vi tager det stille og roligt, arbejder med tålmodighed, forbundethed og gensidig respekt. Det ugentlige arbejdsmøde foregår via zoom, og ind imellem hiver vi en dag eller to ud af kalenderen, hvor vi mødes fysisk.

Karrabirrdt, edderkoppespind, prioritere mål og opgaver.

I juli måned får vi vores ilddåb som undervisere sammen på Himmelbjerggården med ugekurset i sociokrati. Til efteråret laver vi to ugekurser i Maribo om sociokrati og om grøn omstilling i lokalsamfundet.

På sigt drømmer vi om at få flere undervisere og facilitatorer med i Levende Lokalsamfund. Har du en faglighed og ressourcer, der spiller sammen med det vi har i spil, og kan se dig selv som partner i en kooperativ virksomhed, er du velkommen til at sende os et par ord. Vi er endnu ikke klar til at blive flere, men pludselig er vi det. Og så er det godt at vide at andre også er klar.

Anne Vinter & Ditlev Nissen, maj 2021


Hør Anne fortælle om omstilling og permakultur på Fejø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.